Ny version, ny läsare!

I början på april släpptes en ny version av Bibblix! Appen innehåller nu en e-boksläsare som kan läsa samtliga böcker i appen. Det innebär att Bibblix inte längre är beroende av andra appar eller adobe-ID. 

Det är fem år sedan Bibblix, bibliotekets världsunika e-boksapp för barn, först såg dagens ljus. Under det senaste året har över 30 av Sveriges kommuner anslutit sig till projektet.

Vid sidan av den nationella utvidgningen har Bibblix utvecklingsteam arbetat med en uppdatering av appen- med det primära syftet att integrera en ny e-boksläsare i Bibblix. Det arbetet är nu avslutat och en ny ännu bättre version av Bibblix finns äntligen att ladda ner i App Store och Googles butiker!

Bibblix har ända sedan release varit en högt uppskattad tjänst bland barn, föräldrar och bibliotekarier runt om i Sverige. En utmaning för användarna har dock varit att hälften av böckerna inte gått att läsa direkt i Bibblix – man har varit tvungna att ladda ner Adobe-ID och externa appar som Bluefire eller Pocketbook Reader. Detta har påverkat helhetsupplevelsen av appen negativt och varit särskilt besvärligt för yngre barn. 

Att Bibblix nu erbjuder en läsare som gör att användarna kan läsa böckerna direkt i appen och slippa onödigt krångel är därför en viktig och glädjande förbättring av Bibblix – som blir både attraktivare och ännu lättare att använda för barn och alla andra nyfikna bokälskare och tröskelläsare.

Fler förändringar i nya Bibblix:

  • Användare kan inte längre testlåna tre böcker – utan måste registrera lånekort i appen på en gång för att kunna låna titlar.
  • Samma profilnamn kan användas på olika devicer, och namnen behöver inte vara unika.
  • Lånade böcker syns på ens profilsida så länge som lånet är aktivt (28 dagar).
  • Kommuner med bokstäver i lånekorten kan använda appen.
  • Förtydligade felmeddelanden.
  • Innehållsredaktionen har lagt in ännu fler böcker – idag innehåller Bibblix över 2250st av Sveriges populäraste barnböcker 6-12+ år.

Observera att du som användare behöver lägga in dina lånekortsuppgifter på nytt i den uppdaterade versionen.

Om du har frågor om Bibblix, tips på hur vi kan fortsätta utveckla appen, eller idéer på hur svenska bibliotek kan arbeta med Bibblix i mötet med barn, så får du gärna höra av dig till kontakt@bibblix.se. På bibblix.se/faq hittar du också svar på de vanligaste frågorna.